ELmenekülŐK - Filmklub a Párbeszéd Háza és a Jezsuita Menekültszolgálat szervezésében

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Párbeszéd Háza, Konferenciaterem

Vetített film: Christoph Eder és Jonas Eisenschmidt: Imbiss - Snack bár (2017, 13 perc). 

Az Imbiss című dokumentumfilm egy görög családról szól, amely egy népszerű útszéli büfét tart fenn a görög Leszbosz-szigeteken - a legjobb vevőik azok a menekültek, akik a közel-keleti háború sújtotta térségből érkeztek.

The documentary IMBISS tells the story about a Greek family which runs a flourishing snack bar on the Greek island of Lesvos - their best customers: Refugees from the war-torn areas of the Middle East.

A program ingyenes, de adományt örömmel fogadunk!

 

ELmenekülŐK:

Vetítéssorozat a Párbeszéd Háza és a Jezsuita Menekültszolgálat közös szervezésében.

 4 alkalommal 4 olyan rövidfilm kerül bemutatásra, amelyek a 2017-es A Másik témával meghirdetett Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére érkeztek. 4 történet, amelyben megismerkedhetünk egy elzárt európai gondolkodásmóddal, egy tranzit-helyzettel, egy menekült várakozásával, illetve 4 fiatallal, akik bár a világ különböző pontjain élnek, ugyanazzal küzdenek. A sorozattal szeretnénk érzékenyíteni a nézők látását, hallását, illetve elősegíteni a megértését a ma legnagyobb vitákat gerjesztő témáknak. A filmek után vendégeink többek között a szociálpszichológia, biztonságpolitika, önkéntesség, pedagógia területéről érkeznek majd.

A filmvetítés a Belvárosi Csend része.

 

További időpontok:

Május 15. 17:30 Vetített film: Black man not identificate - Fekete ember nem létezik (2017) Rendező: Javier Extremera Rodríguez

Június 12. 17:30 Vetített film: Fever - Láz (2017) Rendező: Celine Held, Logan George