Erőszakmentes kommunikáció – egy keresztény ösvény

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Párbeszéd Háza
 
Egész napos erőszakmentes kommunikációs műhely megbocsátásról, önmagunk és mások radikális elfogadásáról, empátiáról és kommunikációról.
 
Vezeti: Christlin Rajendram atya, Sri Lanka-i jezsuita szerzetes, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner
 
Időpont: 2018. május 17.  9-17 óra között
 
Helyszín: Párbeszéd Háza, Konferenciaterem
 
A műhely angol nyelvű, magyar tolmácsolással.
 
A program regisztráció köteles. Jelentkezni a parbeszedhaza [at] jezsuita [dot] hu e-mail címen lehet legkésőbb május 15-ig.
 
Kérjük, regisztrációja alkalmával jelezze, hogy részt vett-e már erőszakmentes kommunikációs tréningen korábban.
 
A részvétel díjtalan.
 

A program elején, 9 órától megemlékezés dr. Rochlitz Tiborról, aki lelkigondozóként majd EMK társtrénerként dolgozott az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálatban. A zsiráf, a sakál és a keresztények című kötete az ebédszünetben megvásárolható vagy a Jezsuita Kiadó holnapján online megrendelhető.

A műhely témái:
 
„Te pedig ki vagy, hogy felebarátodat megítéled?" Jakab levele 4,12 .
 
"Ne ítéljetek, hogy el ne ítéljenek titeket.  ... Vesd ki előbb a magad szeméből a gerendát, akkor fogsz majd látni, hogy kivehesd a szálkát testvéred szeméből!" Máté 7, 1-5
 
Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből'. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló ehhez: 'Szeresd felebarátodat, mint önmagadat'. Máté 22, 37-39
 
 
Sokan gondolják azt a nem keresztények közül, hogy Jézusnak ezek a mondásai szépek, csak éppen megvalósíthatatlanok. Keresztényként pedig fájó szívvel tapasztalhatod, hogy milyen nehéz szeretni önmagadat és a közvetlen környezetedben élőket. Mindennapi konfliktusaink kezelésében egyre több hasznos segítség érkezik pszichológiai oldalról. Mindemellett sokunkban ott a vágy, hogy kapcsolatainkat 3 dimenzióban szemléljük, értelmezzük.
 
Mit jelent a mindennapokban szeretni önmagamat, embertársamat és Istenemet?
 
Szeretettel várunk, amennyiben foglalkoztat, hogy miként tudnád életedben tettekre váltani ezeket a jézusi mondásokat. Az Erőszakmentes Kommunikáció egy olyan módszer, amely nem ígér gyors sikert. Egy ösvény, amelyre ha rálépsz, akkor tapasztalod meg, hogy közelebb visz-e ahhoz, amire lényed mélyén legbelül vágysz, ami spirituális meggyőződésed.
 
 
 
Bemutatkozás
 
Christlin Parimalanathan Rajendram vagyok. 1943-ban születtem Batticaloa-ban, Srí Lanka keleti részén,  negyedikként egy nyolcgyermekes családba.
 
A Jezsuita Rendbe 1960-ban léptem, 1973-ban szenteltek pappá. 1996-ban találkoztam Marshall Rosenberggel.  Az Erőszakmentes kommunikáció segítségével új megvilágításba került, amit addig csináltam, de legfőképp a spirituális utamon segített. Megtanultam más szemmel nézni mind a saját életemre, mind másokéra. Nagyon élvezem a tanulást és a tapasztalataim megosztását is. 
 
Amikor nem akarsz változni, minden megváltozik. Amikor látszólag minden szétesik, minden a maga helyére hullik. Semmit sem kell eldobnunk, minden értelmet nyer a nagy egészben.