Felhívás kiállításon való részvételre!

Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2018. április 23., hétfő (Egész nap)
Helyszín: 
Párbeszéd Háza

Felhívás kiállításon való részvételre

 

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság  mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez 2018. májusban.

 

A kiállítással szeretnénk előmozdítani az élő, igényes és modern egyházművészetet. Olyan alkotásokat várunk, melyek tükrözik a mai emberek életérzését és képesek megszólítani a hívőket és keresőket egyaránt. Nem okvetlen vallásos tárgyú, de kultikus térben vállalható alkotásokat várunk, melyek láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

 

Az alkotásokról jó minőségű, nagy felbontású (300 dpi) fényképeket kérünk elektronikusan elküldeni rövid leírással együtt a parbeszedhaza [at] jezsuita [dot] hu (parbeszedhaza [at] jezsuita [dot] hu) emailcímre. Egy alkotó több alkotással is pályázhat. A rövid leírás a küldött mű főbb információit tartalmazza, amik segítik a digitálisan küldött alkotás befogadását. Ehhez segítség a mellékelt adatlap.

 

Kérjük, hogy az email tartalmazza a szerző nevét és elérhetőségét is pár mondat bemutatkozással.

 

Beküldési határidő: 2018. április 23. éjfél

 

A beküldött alkotások közül a kiállításra kerülő alkotásokat egy szakmai testület válogatja ki, melynek tagjai:

 

 

Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke

Csíkszentmihályi Róbert szobrász

Fábry Kornél a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára

Kákonyi Júlia iparművész

Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője

Prokopp Mária művészettörténész

Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója

Takács Imre művészettörténész, ELTE tanszékvezető

Varga Lajos váci segédpüspök, MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottság

 

Eredményhirdetés: 2018. április 26.

 

A tárlatot Jelenits István piarista szerzetes nyitja meg május 4-én 19 órakor a Párbeszéd Háza Dísztermében, melyet a Bonum TV élőben közvetít.

 

A kiállító művészeket és alkotásaikat bemutatjuk több médiumon keresztül. Egyben lehetőséget biztosítunk minden kiállító művésznek arra, hogy árusíthassa a kiállított alkotását és reklámozza egyéb alkotásait, illetve a legjobb alkotások készítőinek önálló kiállítás lehetőségét is felkínáljuk.

 

Kérdéseikkel a Párbeszéd Háza titkárságához fordulhatnak a titkarsag [at] parbeszedhaza [dot] hu (titkarsag [at] parbeszedhaza [dot] hu) emailcímen, illetve hétköznapokon a +36 1 445-1420-as telefonszámon is érdeklődhetnek.

 

Az adatlap letölthető INNEN!