Hét év Nepálban

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Párbeszéd Háza

Jomon Jose Kanniattukunnel SJ: Jezsuita szolgálat határterületeken - megélni az Örömhírt hindukkal és buddhistákkal Nepálban

Az angol nyelvű előadást tolmácsolás kíséri.

Az est házigazdája: Sajgó Szabolcs SJ.

Nepál, amely a Himalája területén fekszik, Buddha szülőhelye és a második leggazdagabb ország a Föld víztartalékait tekintve. Alig több mint 28 millió ember otthona, akiknek több mint 90%-a a hindu vagy a buddhista vallást gyakorolja. 1951-ben a jezsuitákat meghívták az akkori oligarcha-uralkodók, hogy alapítsanak iskolát, hogy a kiváltságosok gyermekeit oktassák. Aláírattak velük egy szerződést, amely megakadályozza, hogy a jezsuiták bármilyen hittérítő tevékenységet folytassanak. 1993-ban fedezte fel Jomon Jose Nepált, és miután jezsuita szerzetes lett 2007-ben, egy csodálatos utat kezdett bejárni, a keresztény hit megélésének útját. Mindez egy Tipling nevű faluban történt, amelynek legmagasabb pontja 2500 méteren található a tengerszint felett, és amely a hatalmas Himalája árnyékában húzódik meg.
A képes előadás Jomon Jose életének hét évét mutatja be, amelyet jezsuita szerzetesként a „határterületen” töltött Nepálban.

Az angol nyelvű előadást tolmácsolás kíséri.
Az est házigazdája: Sajgó Szabolcs SJ.