Ignác

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Uránia Nemzeti Filmszínház

Ignác

„Katona, bűnös, szent”

(Ignacio de Loyola, Jescom Film Philippines)

2016., 118 perc

rend.: Paolo Dy, Cathy Azanza

Ignác szerepében: Andreas Muñoz

 

Ha meghallanád az Isten szavát, titokban akarnád-e tartani?

A Magyar Jezsuita Rend (Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya) 2017. április 24-én, május 1-én és 3-án vetíti a rendalapító Loyolai Szent Ignác visszaemlékezései alapján készült Ignác című történelmi drámát.

Egy katona története, egy erőszakos, bűnös emberé, aki miközben megpróbált a fény felé fordulni, rákényszerült arra, hogy egészen a legvégsőkig, a halál küszöbéig elmenve küzdjön meg belső démonaival. A Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken forgatott produkcióban megjelennek Ignác merész, de hiábavaló erőfeszítései a pamplonai csatában, a depresszióval és öngyilkosság-közeli lelkiállapottal való küzdelmei, valamint az Inkvizíció előtti pere és annak végső, pozitív kimenetele.

A film 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az ingyenes bemutató időpontja és helyszíne: 2017. április 24., 18:00 Uránia Nemzeti Filmszínház díszterme (1088 Bp., Rákóczi út 21.).

A helyszínen adományaival hozzájárulhat a film magyarországi bemutatásának költségeihez.

A premierre minden hely betelt, ezért lezártuk a regisztrációt. 

Az előre jelentkezők a jegyeiket 2017. április 24-én 17:00 és 17:30 között vehetik át segítőinktől az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A programot követően a Párbeszéd Háza dísztermében beszélgetésre várjuk az érdeklődőket. A kerekasztal résztvevői: Fekete Ágnes lelkész, Kiss Didák OFM, Soós Ágnes dokumentumfilmes, Varsányi Ferenc filmrendező, producer. Moderátor: Sajgó Szabolcs SJ.

A film – az országszerte várható bemutatók előtt – további két alkalommal: május 1-én 15.00-kor és 3-án 17.30-kor is megtekinthető az Urániában. Jegyinformáció: urania-nf.hu.

A film hivatalos oldala:

http://ignaciomovie.com/

IMDB

Magyar nyelvű trailer

A program a Belvárosi csend része.