A katolikus társadalmi tanítás és a mai Kína

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Párbeszéd Háza

 

Ladányi Lectures II.

A katolikus társadalmi tanítás

és a mai Kína

 

Mit jelent Kínában az etikus üzlet?

A kínai politikai rendszernek van üzletpolitikája?

Milyen felismerésre jutott a marxizmust tanulmányozó jezsuita szerzetes?

 

Dr. Stephan Rothlin SJ Kínában élő egyetemi tanár előadása

 

Kína globális befolyása egyre erősebb. A kereszténység Kínában robbanásszerüen terjed. Kína vezetése határozottan „kínaizálni” akarja az evangéliumot. Ez sok szenvedés árán történik.

 

Ladányi László világhírű magyar jezsuita, kínai misszionárius. Kínából történő kiűzése után 1949-től Hongkongban élt haláláig, 1990-ig. Harminc éven át hetente közzétette a China News Analysis című kiadványát, amelyben a kínai újságokban, rádiókban és televíziókban közölt híreket elemezte és kommentálta naprakészen. Ezzel a tevékenységével világszerte elismert Kína-szakértő lett.

 

Dr. Stephan Rothlin SJ nemzetközi üzleti etikát oktató egyetemi tanár. Nemzetközi Üzleti Etikát oktató egyetemi tanár, a Macau Ricci Institute igazgatója és a pekingi Rothlin International CSR Management Consulting Co., Ltd. vezérigazgatója és alapítója.

Fő kutatási területe az etika gyakorlati alkalmazása az üzleti és kereskedelmi életben nemzetközi viszonylatban, de különösen is Kínában. Annak a híve, hogy az üzleti világban alkalmazott magatartási kódex alapja az őszinteség, integritás, tisztelet, átláthatóság és felelősségvállalás legyen. Dr. Rothlin filozófiát, valamint teológiát és etikát hallgatott római és párizsi egyetemeken. 1991-ben doktori fokozatot szerzett közgazdaság és filozófia témában.  Igen népszerű egyetemi vendégelőadó nemzetközi üzleti etika témában, aki számos ázsiai egyetemen vendégeskedett. 1998 óta él Kínában.  9 évvel ezelőtt megalapította a "Ladányi Társaságot" Zürichben, amely Kína közelmúltjának történelmével, üzleti etikával és a Katolikus Egyház társadalmi tanításával foglalkozik.

 

Előadás angol nyelven, konszekutív tolmácsolással.

 

  Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ

  Helyszín: Párbeszéd Háza, 1085, Budapest, Horánszky u. 20.

  Regisztráció: parbeszedhaza [at] jezsuita [dot] hu (parbeszedhaza [at] jezsuita [dot] hu)

 

 

Az alábbi videón Mihalik Béla, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartomány Levéltárának igazgatója beszél a témában: