Látod-e amit hallasz? Sudár Annamária versmondó és Török Máté verszenész (Misztrál együttes) műsora

Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2018. szeptember 20., csütörtök, 18:00
Helyszín: 
Párbeszéd Háza, Konferenciaterem
Sudár Annamária és Török Máté összeállításában a klasszikusok sora – Arany János, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső és Weöres Sándor – mellett, több kortárs költő, köztük Kiss Judit Ágnes és Kovács András Ferenc versei is elhangoznak – elmondva vagy elénekelve.
 
Költői képek, hasonlatok, ritmus, rímek, verszene – költői eszközök, melyek láttatnak, mozgósítják a homlokunk mögött rejlő „benső vetítővásznat”, az egyénre szabott, beépített „multimédiás eszközt”, ami sokkal nagyobb csodákra képes, mint korunk multiplexei. 
  
Ezt a tényt, ezt a lehetőséget azonban elfedi sokszor, hogy mára elkényelmesedett a képzeletünk. Képek százait(!) kapjuk naponta, s nagyrészt megemésztetlenül lépünk át rajtuk, s az olvasott képeket, a benső hangzást pedig mintha már-már nem is érzékelnénk sokszor… 
  
A versmondó és a verséneklő – visszaemlékezve a mindenkori gyermekre, akinek képzelete minden nehézség nélkül jeleníti meg a hallgatott mesét és verset, s boldogan ismétli a ritmusos szöveget, mondókát – feladatának is tartja, hogy ismét felhangosítsa a régi korokban eredendően is élőszóban közvetített költészetet.