Sodrásban - imaestek

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Párbeszéd Háza
Indítsuk az évet az Ő sodrásában!
 
Teret nyitunk a csöndre, a meghitt zenére, az elmélyülésre és a találkozásokra. Ha ismered a Szentírást, gyere és mélyítsd el! Ha nem, gyere és ismerd meg! Az INIGO csoport hívja a fiatal felnőtteket!
 
A szentírási szakasz többszöri meghallgatása által a belső figyelem egyre mélyebb szinten tud működni. A lectio divina segítségével három szinten is lehet imádkozni. Az szent szöveg meghallgatását egy, a szavakon történő reflexió követi, ez a meditatio szakasza. Ezt követi az érzelmek bevonása az imába, párbeszéd Istennel, az oratio, majd a legmélyebb szint a contemplatio, amikor az ember egyszerűen Isten jelenlétében időzik. A „Sodrásban” imaest alkalmai során közösségben és imádságos módon szeretnénk együtt olvasni Isten Igéjét.
 
A résztvevők tapasztalatai: 
 „Sokszor elveszem a mindennapok sodrásában. Folyton sietek. Nem állok meg csodálni a tájat, olvasni a Szentírást vagy csendben imádkozni. De az imaest segített. Nagyon jó, hogy vezetett imával olvasom a Bibliát és csendes imádságban beszélgetek az Úrral. Lelassítok Isten előtt.”
„Tényleg rengeteget ad! Nagy gyümölcse az egésznek, hogy nem ér készületlenül a vasárnapi evangélium, hiszen addigra egy gondolatot belőle már magamévá tettem és sokkal könnyebb odafigyelni, megérkezni vasárnap is!”
„Személyes tapasztalatom, hogy ez az imamód hatékonyan segít a mind élőbb Istenkapcsolat felé. 
Teret nyit Isten jelenlétére, igéje életre kel bennem, segít szabadulni a problémamegoldás központú kérések mantrázásából. A találkozás örömére és szabadságára nyit végtelen horizontot. Folytatásra ösztönöz. ;) 
Élet van az ilyen találkozásokban és kezdenek olyan helyek is élettel megtelni, ahol száraz voltam. Szóval Nálam el és beengedést idéz elő. Mellesleg azt gyanítom, hogy egy ilyen élő kapcsolatban tartós bármilyen gyógyulás is, tisztulhatnak a vágyak és célok, az Ő jelenléte megszólít, felébreszt, látható, hallható, a közepén pedig a nehéz is kimondható....
A lényeg, hogy feltárulhat Isten gazdagsága.:) 
Még kicsit új és bénázok, de nagyon élvezem.”
 
„A kedd esték a nyugalom és békesség estéi, Jézussal való meghitt együttlét! Szeretem! Hálás vagyok Istennek a szolgálatotokért!:)”
 
 
 
A program a Belvárosi Csend része.