Kövesd a jezsuitát!

2017. január 06., Kóczián Mária

Sajgó Szabolcs, a Párbeszéd Háza igazgatója igen aktív a közösségi médiában – rendtársai között a legaktívabb.

Egyre gyarapodó ismerőseivel megosztja gondolatait, írásait, szövegeit, jezsuita közössége hétköznapi és ünnepi eseményeit, híreket a rendtartomány és a rend ügyes-bajos dolgairól. Minden jól ment egészen addig, amíg ismerősei száma el nem érte az 5000 főt. Ha valakinek ennyi „friend”-je van, akkor a Facebook gyanakodni kezd: vajon nem egy vállalkozás áll-e a profil hátterében?

Szabolcs atya ebben a helyzetben olyan megoldást választott, amely nem egyedi a Facebook és a jezsuita rend történetében: személyes profilja helyett valóban oldalt indított, akárcsak magyar rendtársa, Kiss Ulrich, és az ismert amerikai jezsuita, James Martin, akinek jelenleg 493.473 „rajongója” van a Facebookon – ami az angol nyelvnek a világban betöltött szerepét és az Egyesült Államok népességének nagy számát tekintve is jelentős teljesítmény.

Ez a változás gondot okozhat azoknak, akik eddig ismerősei voltak, viszont még nem kattintottak a Sajgó Szabolcs oldalon a „Like” és/vagy a „Follow” ikonra, mert ezentúl ott osztja meg, amit megosztásra fontosnak, érdekesnek talál.

Ezzel elindult a második olyan Facebook-oldal, amelyet egy magyar jezsuita a saját nevével működtet. Miután emberek tömegei érhetők el a közösségi médiában, nem lehet megtenni, hogy az egyház, egyházi személyek ebből kimaradjanak – Sajgó Szabolcs tudja ezt, így arra a kérdésre, miért annyira aktív a Facebookon, a jezsuiták jelmondatával lehet a legegyszerűbben felelni: Mindent Isten nagyobb dicsőségére.

Kívánjuk, hogy egyre több követő találjon rá a már most is gazdag tartalmú oldalra!

Kövesd Te is a jezsuitát!

Sajgó Szabolcs Facebook-oldala