Logo
A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Küldetésünk

A Párbeszéd Háza a jezsuiták budapesti lelkiségi és kulturális központja. A Ház a teremtő párbeszédet szolgálja a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén. Programjai között szerepelnek konferenciák, könyvbemutatók, előadások, műhelyfoglalkozások, kiállítások, koncertek, filmklubok... Rendszeres vendégeink neves közéleti és egyházi személyek, fiatal és már befutott művészek, valamint a világ minden tájáról Magyarországra látogatók, főleg jezsuiták, akik egy-egy téma nemzetközileg is elismert szaktekintélyei. 

A hithez szorosan nem kapcsolódó programokat a szakrális vonatkozásában igyekszünk befogadni közösségben, párbeszéd formájában. E programok esetében is a transzcendens irányultság, a szakralitás van a középpontban.

A hithez szoros kapcsolódó programok esetében a Ház célja a katolikus tanítás világos és egyértelmű közvetítése. A Ház nyitott az ökumenikus és a vallásközi, valamint a nem hívőkkel folytatott párbeszédre. Törekszik arra, hogy minél több "szemüveg" legyen jelen egy-egy társadalmi vagy kulturális kérdés megvitatásánál.    

A Ház otthont nyújt rendi intézmények, illetve katolikus világi kezdeményezések számára.

Számos, elsősorban Szent Ignác-i lelkiségű csoport tart rendszeres találkozókat a Házban.

Hírfolyam