Logo
magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Programok
Párbeszéd Háza
Időpont: 2022.09.17 15:00

A cím egy templomi feliratból ered: „Ide átmenetileg nem teszünk szenteltvizet”. Ez az elvétel a hitéletet is jellemezte két éven keresztül: a megfosztás első jele a szenteltvíztartók kiürítése volt, melyek hűen megőrizték, a járvány alatt pedig megmutatták a falaikra rakódott sórétegeket. A só alkotta néha absztrakt, néha figurális rajzolatokat Dragon Zoltán fotói idézik fel.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2022.09.17 18:00

„Ha megdobnak kővel…” mondás nem szerepel ugyan a Bibliában, de aktualitása örökérvényű. Egy békésebb világra vágyunk mindannyian. Ehhez kellene megtalálnunk az utat. Erről szól Szakács Imre festőművész kiállítása a Párbeszéd Háza Faludi Galériájában.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2022.09.18 18:00

Dalciklus Rainer Maria Rilke verseire. A 15 dalból álló dalciklus második változatát Paul Hindemith 1948-ban fejezte be. A dalok Szűz Mária életének eseményei mentén haladnak végéig. A ciklus magjában az élet és halál tematikája áll.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2022.09.24 18:00

Az Éltető Lélek Alapítvány koncepciója alapján és megbízásából a Minorita Renddel együttműködve, Czikora Ágnes rendezésében forgatott filmet Kelemen Didákról. A Tiszteletreméltó címmel. A 90 perces filmalkotás készítői képi eszközökkel is felhívják a figyelmet erre a csodálatos életműre. Az alkotás P. Kelemen Didák minorita misszionárius szolgálatát kíséri végig, betekintést enged az atya élettörténetébe, megemlékezik nemes cselekedeteiről és vázolja a kultuszépítés folyamatát, amely boldoggá avatását segíti.


Hírfolyam