Logo
A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
A 2020-as Belvárosi Csend programjai
2020.02.17

Egy évtizede jelenik meg Belvárosi Csend címmel összefoglaló azokról a programokról, amelyek nagyböjt és a húsvéti idő során rendezünk – az ignáci lelkiség jegyében – a belvárosi jezsuita szigeten. Idén kiemelt szempontunk, hogy programjaink segítsenek felismerni az egymással és Istennel való közösségünk csodáját és gazdagságát. Akik egy kenyérből részesülnek, egy testet alkotnak. Alább a 2020-as évi Belvárosi Csend programjai olvashatók. Lelkigyakorlatok, meditáció, kiállítások, filmklubok, koncertek, előadások a Párbeszéd Házában és a Jézus Szíve Jezsuita Templomban. Mindenkit szeretettel várunk nagyböjtben és a húsvéti időben!

A fizikai idő, a kronosz sivatagában áldás felfedezni a kairoszt, a szent időt, ami közel hozza az időtlenséget, a bennünk lakó Misztériumot és több élettel tölti meg mindennapjainkat. Keressük közösen a hétköznapokban annyira hiányzó elcsendesedést és megállást, hogy utolérhessen bennünket a lelkünk.

Az alább letölthető programfüzetben található események nem csupán lelkiségi programok. Segítsenek tudatosítani a tényt: a transzcendens vonzásában létezünk. Úgy a mindennapokban, ahogy a megemelt időben is.

A Belvárosi Csend részletes programja ide kattintva tölthető le.

 

Hírfolyam