Logo
A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Videók - 2023. Március
Baranyi Judit - Élet, álom, kárpitok

A természeti témákat feldolgozó művei mind erős érzelmi töltést hordoznak. Minden esetben túllép a puszta dekorativitáson, a díszítőművészeten, szerinte a kárpit műfaja több lehetőséget kínál mélyebb, elvontabb gondolatok, érzések, szorongások és örömök kifejezésére. Baranyi Judit több munkáján a valóság és a végtelenség gondolata, a teremtés pillanata is megjelenik.


A csendből élni // Blaskó Sándor szobrászművész kiállításának megnyitója // 2023. február 10.

Blaskó Sándor szobrászművész kiállításának 2023. február 10-én tartott megnyitója a Faludi Galériában.

Időpont: 2023. február 10. 18.00
Helyszín: Párbeszéd Háza, díszterem (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Megnyitotta: Kátai Piroska Sella
Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ
Közreműködők: Tímár Sára Junior Prima díjas énekes
Hargitai-Halász Lehel, furulya
 

Blaskó Sándor Vácott született. A Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán tanult, mestere Kő Pál volt. Napjainkban Abonyban él, családjával, egy tanyán. Agyaggal és fával dolgozik. Számára fontos, hogy a szemlélők, ne csak az alkotások szépségében gyönyörködjenek, hanem megértsék amit általuk közölni szeretne. „Szobrászatomban, az eredendő, tiszta művészetre törekszem. Az ősi magyar hitvilágot igyekszem megérteni s képileg pontosan kifejezni.” Munkássága elismeréseként 2013-ban megkapta a Magyar Művészetért Díjat.


GYUKICS PÉTER - ÉG ÉS FÖLD TALÁLKOZÁSA A KORSZERŰ TEMPLOMÉPÍTÉSZETBEN

Adóvevők, amely összegyűjtik az ég és a föld jeleit? Hidak, amelyek összekötnek bennünket a Teremtő Istennel? A transzcendens megtapasztalásának és a közösség megélésének helyszínei? Gyukics Péter a 20. század második felében épült templomokat fotóz. Képein érinthető a csend, tapintható a nyugalom és átélhető a jelenlét.


Videóarchívum
Hírfolyam