Logo
A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Skype-os és telefonos lelkigondozás és mentálhigiénés beszélgetés a COVID-19 járvány idején
2020.03.31

Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat a járvány idején megváltozott működéssel várja az Őket felkeresőket. 2020.03.23-tól átálltak az online és telefonos lelkigondozói-, és mentálhigiénés kísérésre.

A lehetőségről honlapjukon az alábbiakat olvashatjuk: 

 

OÁZIS Önmagadban és az Otthonodban

"Oázis… – olyan hely a sivatagban, ahol víz és növényzet van, a zajló vagy zűrzavaros események közt a pihenés, a megnyugvás, a felüdülés helye vagy jelképe…" (idegen szavak szótára)

 

Segítünk, hogy egyre inkább otthon érezd magad a bőrödben!

Járvány idején megváltozott működéssel várjuk a minket felkeresőket. A személyes lelkigondozói és mentálhigiénés találkozások, továbbá a személyes családkonzultáció szünetelnek az Oázisban. Folyamatban lévő csoportjainkat felfüggesztettük és halasztjuk.

 

Az Oázis 2020.03.23-tól átállt az online és telefonos lelkigondozói és mentálhigiénés kísérésre. Az elektronikus kísérés arra hív minket, hogy az azonnaliságot és a teljes anonimitást csak a telefonos lelkigondozás esetén tudjuk biztosítani (félfogadási időben, amit honlapunkon előre megadtunk), ugyanakkor a skype-os lelkigondozáshoz előzetes bejelentkezés és nyilatkozat kitöltése szükséges.

 

A térítésmentes online skype lelkigondozói és mentálhigiénés kísérés technikai feltételei:

Zavartalan 45 perc és tér – ez az első dolog, amit már meg is tettél önmagadért. Mivel a professzionális segítő, aki kísérni fog szintén odaszánja a teret és az időt, ez a lépésed máris megkétszereződik… ÖNMAGADÉRT!

 

PC vagy laptop, beépített vagy csatlakoztatható mikrofonos fejhallgató és webkamera; szélessávú internetkapcsolat; skype szoftver.

 

Menete: e-mail küldésével kezdődik, amit az [email protected] címre lehet megtenni.

  • Munkanapokon 24 órán belül válaszlevélben időpontot egyeztetünk.
  • Az időpont-egyeztetéssel egyidejűleg a segítséget kérő személy nyilatkozatot tölt ki és PDF formátumban (!) visszaküld az [email protected] e-mail címre.

A nyilatkozat megküldésével egyidejűleg már megküldheti a skype-azonosítóját is, így gyorsabban megtörténhet a skype azonosítók cseréje.

  • A visszaigazolt időpontban várjuk a minket felkereső személy skype-os videóhívását, azaz a segítséget kérő személy kezdeményezi a hívást.

További fontos információk: 

 

Telefonos ügyelet is elérhető azok számára, akik a technikával kevésbé vannak barátságban vagy nem tudják megoldani a skype-os beszélgetés feltételeit.

Telefonos lelkigondozásra az alábbi idősávokban van lehetőség, amit az Oázis központi telefonszámán keresztül érhetnek el: (1) 445 3081.

hétfő: 13:00-16:00

kedd, szerda, csütörtök: 16:00-19:00

péntek: 10:00-13:00

 

Családkonzultáció a megújult működés idején is elérhető (telefonon), bejelentkezni továbbra is a [email protected] címen lehet.

 

Oázis Cseppeket indítottak a lelkiEGÉSZségért (a lelki immunrendszer megerősítésére) az Oázis facebook oldalán (Oázis - ahol meghallgatnak).

Lesz olyan csoport, amit élő webináriumban: Kiteljesedő Élet. Pozitív pszichológia a mindennapokban valósítanak meg.

 

Ilyés Erika sa önkéntes munkatárs háromnaponta jelentkező Hétköznapok lelkigyakorlatára várja a bekapcsolódni vágyókat - ki-ki saját ritmusában.

Részletek: oazis.jezsuita.hu

 

Oázis Online Működés_20200325.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírfolyam